Imperiul lui Prigojin se prăbuşeşte. Grupul media controlat de şeful mercenarilor Wagner va fi închis

Patriot Media, compania media deţinută de patronul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, se va închide după rebeliunea eşuată din Rusia la sfârşitul săptămânii trecute.

1796 afișări
Imaginea articolului Imperiul lui Prigojin se prăbuşeşte. Grupul media controlat de şeful mercenarilor Wagner va fi închis

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Anunţ decizia noastră de a ne închide şi de a părăsi spaţiul informaţional al ţării", a declarat Evgheni Zubarev, directorul site-ului de ştiri al Patriot, Ria Fan, într-o înregistrare postată sâmbătă pe reţelele de socializare ale publicaţiei, relatează Reuters. El nu a oferit un motiv pentru închidere.

Rusia a blocat vineri accesul la cinci puncte de informare controlate de Patriot: Ria Fan, Politics Today, Economy Today, Neva News şi People's News online.

Patriot Media include Internet Research Agency, aşa-numita fermă de troli legată de încercările Moscovei de a interveni în alegerile din mai multe state occidentale, inclusiv în SUA. Prigojin este acuzat de ani de zile de amestec în politica externă, inclusiv în alegerile americane, şi de lansarea unor campanii de dezinformare în întreaga lume.

Ziarul Nevskiye Novosti din Sankt Petersburg, controlat de Prigojin, a anunţat, de asemenea, că îşi întrerupe publicarea, a relatat Radio Europa Liberă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici