Video ZONA FRICII| ROMÂN LA VERONA. Episodul 1: Mişcă cine poate. Cât ai voie să te mişti când sunt restricţii de deplasare

  • În Italia, deplasările sunt permise în timpul stării de urgenţă doar dacă există motive serioase
  • Oamenii pot ieşi din case pentru cumpărături, urgenţe medicale sau să meargă la serviciu
  • În trafic şi în gări, poliţiştii şi carabinierii organizează filtre
  • Cei care ies din case trebuie să aibă asupra lor o declaraţie cu scopul şi destinaţia deplasării
  • n trafic au rămas foarte puţine maşini, chiar şi în marile oraşe
7664 afișări

România a intrat în stare de urgenţă şi poate te-ai trezit cu un sentiment de nelinişte. Nu ştii ce ai voie să faci şi ce nu. Te lămureşte un român din Italia care a trecut prin asta înaintea ta. Robert trăieşte şi munceşte în Italia de 18 ani. Ştie ce înseamna restricţiile de deplasare în vremea coronavirusului.

„Poţi ieşi din casă doar pentru motive întemeiate – să te duci la muncă, să cumperi alimente, la farmacie sau pentru motive medicale. Înainte să ieşi, trebuie să completezi o declaraţie cu detaliile deplasării. Şi chiar ai nevoie de ea. Poliţiştii şi carabinierii sunt peste tot. În special, în gări sunt aceste controale. Dacă vrei să te duci în vizită într-o altă localitate la un prieten sau la o rudă, nu ai voie să faci asta. Dacă o faci, rişti dosar penal”, transmite Robert Thomas, jurnalist român în Verona.

Pentru şoferii din Italia de azi, şofatul a rămas una din puţinele plăceri.

„Puţine maşini. Nu trebuie să dau prioritate, pentru că nu vine nimeni. Pustiu. Aici se face coadă, de obicei, sub pasajul ăsta. Şi încă un lucru. Doar cei cu maşini personale merg la serviciu. Angajatorii le-au cerut celorlalţi oameni să lucreze de acasă”, mai spune jurnalistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici