În lipsa unui război, luptătorii talibani se tem că vor pierde şansa de a deveni martiri. Adaptarea la noua realitate este dificilă

  • Luptătorii talibani încearcă să se adapteze la noi roluri care nu implică violenţă
  • Luptătorii asigură momentan securitatea oraşului Kabul
  • Unii sunt îngrijoraţi că noile roluri le scad şansele de a deveni martiri
3746 afișări
Imaginea articolului În lipsa unui război, luptătorii talibani se tem că vor pierde şansa de a deveni martiri. Adaptarea la noua realitate este dificilă

Sursa foto: Mediafaxfoto

Luptătorii talibani încearcă să se adapteze la noile lor roluri, într-o societate fără război şi atacuri sinucigaşe. Momentan asigură securitatea oraşului Kabul, dar schimbarea este una drastică.

Comandantul Abdulrahman Nifiz a declarat că cei 250 de luptători aflaţi sub conducerea sa nu sunt obişnuiţi cu lipsa luptelor.

„Toţi oamenii mei adoră jihadul şi luptele. Mulţi dintre ei sunt îngrijoraţi că şi-au pierdut şansa de a deveni martiri în război”, a declarat Nifiz.

Deşi încearcă să se reinventeze într-un mod paşnic, au existat mai multe cazuri de violenţă între forţele talibane şi cetăţeni, inclusiv la începutul acestei luni, când talibanii au tras în aer pentru a dispersa protestele femeilor afgane care cer drepturi egale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici