În Marea Britanie, zece milioane de locuitori (unul din şase) s-au născut în străinătate: cifrele ultimului recensământ. Pe ce loc sunt românii

  • Peste 40% dintre imigranţi au sosit în ultimii zece ani.
  • În frunte sunt indienii.
  • Noul guvern al lui Rishi Sunak este sub presiune: conform unui sondaj, aproape 60% din opinia publică consideră că autorităţile au pierdut controlul graniţelor.
2671 afișări
Imaginea articolului În Marea Britanie, zece milioane de locuitori (unul din şase) s-au născut în străinătate: cifrele ultimului recensământ. Pe ce loc sunt românii

În Marea Britanie, zece milioane de locuitori (unul din şase) s-au născut în străinătate: cifrele ultimului recensământ. Pe ce loc sunt românii

Datele din ultimul recensământ, tocmai publicat, scot la iveală noile realităţi. Se dovedeşte că în Anglia şi Ţara Galilor, până la zece milioane de oameni (sau unul din 6 locuitori) s-au născut în străinătate.

În Londra, până la 40% dintre rezidenţi s-au născut într-o ţară străină, cu vârfuri de peste 50% în unele cartiere. Dintre toţi aceşti imigranţi, peste 40% au sosit în ultimii zece ani: 680.000 doar în 2020, cu un an înainte de recensământ, în ciuda restricţiilor de călătorie din cauza Covid.

Românii sunt pe 4, cu peste 500.000 de persoane

În ceea ce priveşte naţionalităţile de origine, indienii sunt în frunte, cu 920.000, urmaţi de polonezi - 743.000, pakistanezi - 632.000, români - 538.000 şi e irlandezi - 324.000.

Adevărata surpriză sunt italienii, care intră pentru prima dată în top zece şi termină pe locul şase, cu 276.000, înaintea bengalezilor -  273.000 şi a nigerienilor - 270.000.

În total, sunt aproape 4 milioane de europeni, mai puţin decât cei 5 milioane şi jumătate care au solicitat rezidenţa permanentă post-Brexit, semn că mulţi s-au întors acasă după Covid.

Guvernul lui Rishi Sunak este sub presiune: potrivit unui sondaj, aproape 60% din opinia publică consideră că autorităţile au pierdut controlul asupra graniţelor, care a fost unul dintre obiectivele prevestite ale Brexit-ului, printre altele. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici