Video În timp ce noi stăm cu lacătul pus pe uşa şcolilor, Marea Britanie vrea să îi amendeze pe părinţii care nu îşi duc copiii la ore

  • Marea Britanie ia în calcul să-I amendeze pe părinţii care refuză să îşi trimită copiii la şcoală, chiar dacă este pandemie
  • Între timp, la noi situaţia este incertă, iar şcoala online s-a dovedit a fi ineficientă
  • Alexander, un român stabilit în Anglia, susţine mersul la şcoală chiar şi pe vreme de pandemie, pentru că dreptul la educaţie este vital
2439 afișări

Pandemia nu ar trebui să ne ia dreptul la educaţie. Este mesajul transmis de Marea Britanie. În timp ce noi stăm cu lacătul pus pe şcoli, în Marea Britanie se iau în calcul amenzile în cazul părinţilor care nu îşi duc copiii la şcoală. Şcoala online s-a dovedit a fi ineficientă, aşa că locul copiilor este în bănci. Alexander este un roman stabilit în Anglia, iar unul dintre motivele pentru care a plecat este educaţia copiilor. Are o fiică de 8 ani, care a preferat să meargă la şcoală, chiar dacă pandemia ne ameninţă din toate părţile. Iar el este de accord cu măsurile luate de ţara care i-a adoptat familia.

”Mi se pare absolut corect, pentru că copiii trebuie să se ducă la şcoală. Şcolile aici, în Anglia, nu s-au închis niciodată. Ele au fost tot timpul deschise. Pentru key-workers, aşa zişii muncitori cheie, pentru cazurile sociale, absolut toate cazurile sociale şi pentru copiii cu nevoi speciale. Fata mea s-a dus pe toată perioada pandemiei la şcoală în fiecare zi, pentru că eu am întrebat-o pe ea dacă vrea să stea acasă sau nu vrea să stea acasă şi ea a preferat să se ducă.”, a declarat Alexander Kent, român stabilit în Anglia.

”Am precizat că este obligatoriu. Părinţii trebuie să-şi trimită copiii înapoi la şcoală. Dacă în cele din urmă continuă să ignore faptul că copiii lor trebuie să fie în şcoli, dacă vor continua să nu colaboreze cu şcolile pentru a-şi ţine copiii acasă, atunci, ca o măsură extremă, ei ar putea fi pasibili de o amendă.”, a declarat Gavin Williamson, ministrul Educaţiei din Marea Britanie.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici