Încă o întâlnire virtuală de 5 stele pentru Vladimir Putin

  • Preşedintele chinez Xi Jinping urmează să se întâlnească miercuri, în mod virtual, cu preşedintele rus Vladimir Putin.
  • Anunţul a fost făcut luni Ministerul chinez de Externe, citat de CNBC.
  • Acum câteva zile, preşedintele rus s-a întâlnit, tot virtual, cu Joe Biden, preşedintele SUA.
8184 afișări
Imaginea articolului Încă o întâlnire virtuală de 5 stele pentru Vladimir Putin

Încă o întâlnire virtuală de 5 stele pentru Vladimir Putin

Cei doi lideri s-au întâlnit ultima dată la sfârşitul lunii iunie, tot prin legătură video. Întâlnirea are loc în contextul în care tensiunile în creştere la graniţa dintre Rusia şi Ucraina au atras atenţia internaţională.

Statele Unite şi alţi lideri din Grupul celor 7 au emis duminică o declaraţie în care au condamnat "consolidarea militară a Rusiei şi retorica agresivă faţă de Ucraina". Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Regatul Unit fac parte din blocul de economii majore.

China nu face parte din G-7, dar gigantul asiatic a fost în centrul discuţiilor grupului la o reuniune din weekend, a relatat Reuters, citând oficiali.

China şi-a concentrat o mare parte din relaţia cu Rusia pe comerţ, în special în domeniul energiei. Pe fondul unei penurii de cărbune în acest an, China a cumpărat în acest an cantităţi semnificative de cărbune şi alţi combustibili de la vecinul său nordic.

Este mai puţin clară care este poziţia Beijingului în ceea ce priveşte Ucraina. Xi a vorbit la telefon cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky în luna iulie, potrivit ministerului de externe al Chinei.

Într-o întâlnire virtuală cu preşedintele american Joe Biden săptămâna trecută, Putin a declarat că Washingtonul nu ar trebui să permită Ucrainei să adere la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord în schimbul asigurărilor că trupele ruseşti nu vor efectua un atac.

Biden a spus că Washingtonul nu va accepta o astfel de cerere.

De la preluarea mandatului în ianuarie, Biden s-a întâlnit virtual cu Xi o singură dată, în noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici