INCENDII de vegetaţie în nordul Spaniei: Peste 130 de focare au afectat Asturia. Mai multe drumuri au fost închise

Peste 130 de incendii de vegetaţie afectau duminică Asturia, în nord-vestul Spaniei, unde o masă de aer neobişnuit de caldă şi uscată a îngreunat sâmbătă intervenţia pompierilor, iar aceste incendii au condus la închiderea temporară a unor drumuri şi unei linii feroviare, relatează Euronews.

198 afișări
Imaginea articolului INCENDII de vegetaţie în nordul Spaniei: Peste 130 de focare au afectat Asturia. Mai multe drumuri au fost închise

INCENDII de vegetaţie în nordul Spaniei: Peste 130 de focare au afectat Asturia. Mai multe drumuri au fost închise (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Incendii de vegetaţie au fost raportate atât în Asturia, dar şi în Ţara Bascilor (nord), Cantabria (nord), Galicia (nord-vest) şi Navarra (nord), potrivit postului paneuropean.

Ele au scăzut în intensitate duminică, în urma intervenţiei a aproximativ 230 de pompieri mobilizaţi, dar şi a ploii în anumite zone afectate, au anunţat serviciile de intervenţie într-un comunicat.

Aproximativ 50 de militari au fost trimişi la intervenţii sâmbătă, iar alţii duminică.

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili originea acestor incendii, care nu s-au soldat cu victime.

Ele în principal partea de nord-vest a Asturiei, în zona El Franco, "unde un incendiu s-a extins pe un front de zece kilometri", potrivit unei purtătoare de cuvânt a serviciilor de intervenţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici