Incendiu de vegetaţie pe insula La Palma. Autorităţile spaniole au evacuat 500 de persoane

Autorităţile spaniole au evacuat preventiv aproximativ 500 de persoane, în contextul unui incendiu de vegetaţie izbucnit pe insula La Palma din Insulele Canare.

316 afișări
Imaginea articolului Incendiu de vegetaţie pe insula La Palma. Autorităţile spaniole au evacuat 500 de persoane

Preşedintele regional al Insulelor Canare, Fernando Clavijo, a declarat sâmbătă că, pe lângă faptul că a forţat evacuarea rezidenţilor, cel puţin 11 case au fost distruse de incendiu, pe o suprafaţă de aproximativ 140 de hectare. El a avertizat că numărul celor evacuaţi ar putea creşte.

"Cu resursele pe care le desfăşurăm, sperăm că vom putea controla incendiul astăzi, dar vânturile se schimbă", a declarat Clavijo. "Sunt aşteptate mai multe rafale de vânt şi, combinat cu uscăciunea terenului şi lipsa de ploaie, această situaţie este complicată".

Armata spaniolă a mobilizat 150 de pompieri pentru a ajuta echipele locale să lupte împotriva incendiului. Mai mulţi pompieri locali sosesc cu bărci de pe insula vecină Tenerife, a declarat Clavijo, potrivit The Associated Press.

Incendiul coincide cu un val de căldură care loveşte sudul Europei.

Spania a înregistrat temperaturi maxime record în 2022 şi în această primăvară, în timp ce se luptă cu o secetă prelungită. Autorităţile şi experţii în silvicultură sunt îngrijoraţi de faptul că sunt premisele unei campanii de incendii de vegetaţie, după ce au văzut incendii virulente încă din luna martie.

La Palma, cu o populaţie de 85.000 de locuitori, este una dintre cele opt insule ale arhipelagului spaniol Insulele Canare, în largul coastei vestice a Africii. În cel mai apropiat punct, insulele se află la 100 de kilometri de Maroc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici