Incendiu într-un imobil locuit de străini din Germania, soldat cu morţi şi răniţi

Două persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit într-un imobil unde locuiau mai mulţi cetăţeni străini, la Freiburg im Breisgau (în sud-vestul Germaniei), a anunţat joi poliţia locală.

26 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-un imobil locuit de străini din Germania, soldat cu morţi şi răniţi

Incendiu într-un imobil locuit de străini din Germania, soldat cu morţi şi răniţi (Imagine: Mediafax Foto)

Naţionalitatea victimelor, intoxicate cu fum, nu a fost încă stabilită, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei. Locuitorii acestui ansamblu de imobile sunt germani, dar aparţin şi altor naţionalităţi.

Aproximativ 60 de persoane au fost evacuate din imobilul în care focul s-a declanşat în noaptea de miercuri spre joi. Alte două blocuri vecine au fost evacuate.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Freiburg (landul Baden-Wurttemberg).

Mai multe imobile locuite de cetăţeni străini au fost afectate de incendii în Germania, în cursul ultimelor luni.

Primul din această serie a avut loc la 3 februiarie, fiind soldat cu moartea a nouă turci, la Ludwigshafen (în landul Renania-Palatinat, în sud-vestul Germaniei), generând polemici în Germania şi Turcia, unde presa a făcut o paralelă cu incendiile rasiste în care au murit femei şi tinere turcoaice, în perioada 1992-1993.

Parchetul din Ludwigshafen a exclus, la 4 martie, ipoteza unei acţiuni criminale în cazul acestui incendiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici