Incendiu la Castelul Riga, sediul preşedinţiei letone

Pompieri au fost chemaţi joi seara să stingă un important incendiu la acoperişul Castelului Riga, vechi de câteva secole, sediul preşedinţiei letone, aflat în prezent în renovare.

239 afișări
Imaginea articolului Incendiu la Castelul Riga, sediul preşedinţiei letone

Incendiu la Castelul Riga, sediul preşedinţiei letone (Imagine: Wikipedia)

Nimeni nu a fost ucis sau rănit, a declarat Viktorija Sembele, o purtătoare de cuvânt a pompierilor.

Martori au declarat pentru AFP că o mare parte a acoperişului ardea, iar mai mulţi pompieri încercau să controleze incendiul, sub privirea a câteva sute de persoane.

"Aproximativ 100 de metri pătraţi (de acoperiş) ard, iar la intervenţie participă peste zece echipe de pompieri", a declarat Sembele.

"Este grav, deoarece este vorba despre o clădire istorică în cartierul vechi al Rigăi", a declarat ea pentru AFP, adăugând că, pentru moment, cauza incendiului nu este cunoscută.

Armata a ajutat pompierii cu un elicopter, capabil să deverseze apă din răul Daugava, aflat în apropiere.

Un vapor de croazieră a fost nevoit să se deplaseze pentru a permite navelor de luptă împotriva incendiilor să participe la intervenţie, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Castelul Riga, care are părţi ce datează de la începutul secolului al XIII-lea, găzduieşte un muzeu de istorie şi birourile preşedintelui leton Andris Berzins.

Însă, din cauza unor lucrări de renovare, sediul preşedinţiei a fost mutat temporar în altă reşedinţă istorică, în capitala letonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici