Incendiu la o mină din Rusia. Toate persoanele au fost evacuate

  • Incendiu la o mină de cărbune din Siberia.
  • 139 de mineri sunt blocaţi în subteran.
  • În luna noiembrie la o altă mină din aceeaşi regiune o explozie a ucis 51 de persoane.
274 afișări
Imaginea articolului Incendiu la o mină din Rusia. Toate persoanele au fost evacuate

UPDATE 19:40: "Toţi cei 128 de mineri au fost scoşi la suprafaţă. Nu sunt victime" a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia într-un comunicat. 

UPDATE: Cel puţin 120 de mineri au fost evacuaţi. Operaţiunile de salvare continuă pentru alte opt persoane despre care se crede că ar fi în subteran, au declarat agenţiile de presă ruse. Compania SUEK a declarat că senzorii au detectat o creştere a emisiilor de monoxid de carbon, din cauza unei supraîncălziri, dar din fericire nu a fost nimic grav. 

Un incendiu a izbucnit duminică la o mină de cărbune din Siberia, a declarat agenţia de presă rusă TASS, relatează Reuters. Serviciile de urgenţă desfăşoară operaţiuni pentru a scoate la suprafaţă 139 de mineri.

Pentru moment există rapoarte contradictorii cu privire la numărul de mineri blocaţi în subteran. Agenţia de presă RIA a raportat iniţial 128 de mineri în subteran, iar Agenţia Interfax a anunţat că 10 persoane au fost scoase la suprafaţă. Mina Ruban din Regiunea Kemerovo din Rusia este deţinută de compania de cărbune SUEK, care încă nu a transmis un comunicat oficial. Încă nu se ştie cu exactitate de la ce a pornit incendiul.

Tot în regiunea Kemerovo a avut loc o explozie în luna noiembrie la o altă mină care a dus la moartea a 51 de persoane. Proprietarul a fost reţinut. Preşedintele Vladimir Putin a acuzat conducerea că au falsificat datele despre metanul din mină.

Autor: Iulian Moşneagu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici