Închisoare cu suspendare pentru agresorul lui Nicolas Sarkozy

Bărbatul care l-a tras de haină, în mod violent, joi, pe preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, la Brax (sud-vest), a fost condamnat vineri la şase luni de închisoare cu suspendare, ceea ce îi va permite să plece liber de la tribunal.

286 afișări
Imaginea articolului Închisoare cu suspendare pentru agresorul lui Nicolas Sarkozy

Închisoare cu suspendare pentru agresorul lui Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Condamnarea a fost însoţită de obligaţia de a primi îngrijiri într-un mediu spitalicesc şi de a urma un curs de cetăţenie de două zile. Condamnarea este mai clementă decât cerea procuratura. Aceasta solicitase, în faţa Tribunalului din Agen (sud-vest) nouă luni de închisoare, dintre care şase cu suspendare.

Acuzatul a fost prezentat în instanţă în regim de urgenţă.

Hermann Fuster, un angajat al municipalităţii la Conservatorul de Muzică şi Dans din Agen, a compărut în boxa acuzaţilor, îmbrăcat în negru, cu motive în stil gotic, cu cranii de mort pe tricou şi cu părul strâns într-o coadă.

El este judecat pentru "violenţe asupra unei persoane depozitare a autorităţii publice" care nu a antrenat incapacitatea, fapte pasibile de trei ani de închisoare şi o amendă în valoare de 45.000 de euro. El şi-a petrecut noaptea în arest preventiv, la sediul Jandarmeriei din Agen.

Joi la prânz, el l-a apucat de reverul hainei pe preşedintele Republicii franceze şi l-a tras, în mod violent, spre el, în timp ce Sarkozy făcea o baie de mulţime. Însă, Fuster a fost imobilizat imediat de ofiţeri de securitate. Sarkozy nu a depus plângere.

Aceasta este pentru prima dată când actualul preşedinte francez este agresat fizic, de la începutul mandatului său, în 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici