Incident armat. Avioane americane au doborât o dronă care probabil era iraniană, în estul Siriei

  • Avioane americane au doborât o dronă suspectă care se apropia de o bază militară a SUA din estul Siriei
  • Conform unor surse, drona doborâtă era iraniană
14226 afișări
Imaginea articolului Incident armat. Avioane americane au doborât o dronă care probabil era iraniană, în estul Siriei

Incident armat. Avioane americane au doborât o dronă care probabil era iraniană, în estul Siriei

Avioane militare ale coaliţiei antiteroriste coordonate de Statele Unite au doborât o dronă care probabil era iraniană, într-un incident produs în apropierea unei baze americane din estul Siriei.

"Avioane ale coaliţiei au acţionat cu succes şi au doborât un vehicul aerian fără pilot în apropierea unei baze a Misiunii SUA de susţinere", a declarat duminică seară colonelul american Wayne Marotto, purtătorul de cuvânt al coaliţiei antiteroriste coordonate de Statele Unite.

Potrivit unor surse citate de postul Fox News şi de cotidianul The Times of Israel, drona era iraniană şi a fost doborâtă în condiţiile în care se apropia periculos de o bază din estul Siriei în care sunt staţionaţi 900 de militari americani.

Coaliţia internaţională antiteroristă coordonată de Statele Unite este activă în Irak şi în Siria, efectuând misiuni împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Incidentul intervine în contextul tensiunilor dintre Iran şi Statele Unite. Israelul şi Statele Unite au atribuit Iranului atacul cu dronă care a vizat la sfârşitul lunii iulie petrolierul MV Mercer Street, un incident soldat cu moartea unui cetăţean român şi a unui britanic.

Statele Unite au avertizat recent că vor riposta prin operaţiuni militare la orice atac asupra trupelor americane din Siria şi Irak. Avioane militare americane au atacat, în iulie, poziţii din Irak ale grupurilor islamiste proiraniene Kataib Hezbollah şi Kataib Sayyid al-Shuhada. În replică, au fost lansate rachete spre baze americane din Irak. În ultimele luni, atacurile asupra trupelor americane din Irak şi Siria s-au intensificat.

Statele Unite exercită presiuni asupra Iranului pentru renegocierea Acordului nuclear din 2015, iar negocierile stagnează. Israelul se opune revenirii Statelor Unite în Acordul nuclear din 2015 şi acuză Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici