Incident grav. Trei rachete ruseşti au survolat spaţiul aerian al Moldovei în contextul atacului asupra oraşelor din Ucraina

În contextul atacurilor aeriene ruseşti din această dimineaţă asupra mai multor oraşe din Ucraina, Ministerul Apărării din Republica Moldova informează că luni, 10 octombrie, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituţiei de apărare au identificat trei ţinte aeriene care au survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova.

1747 afișări
Imaginea articolului Incident grav. Trei rachete ruseşti au survolat spaţiul aerian al Moldovei în contextul atacului asupra oraşelor din Ucraina

Ţintele respective au parcurs următoarele direcţii:

  1. localităţile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbniţa - Soroca - Moghilev Podolsk.
  2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbniţa – Rudi (Soroca)
  3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineşcăuţi (Floreşti) – în direcţia Ucrainei

Aceste ţinte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naţionale al României şi al Ucrainei. Totodată, ţintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spaţiului Aerian şi Deservirea Traficului Aerian "MOLDATSA", informează Ministerul Apărării de la Chişinău într-un comunicat oficial.

Ţintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova şi, în special, pentru aeronavele civile care survolează spaţiul aerian al ţării.

Ministerul Apărării din Republica Moldova informează că, în colaborare cu structurile responsabile din ţară, monitorizează atent situaţia în regiune, şi condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra oraşelor din Ucraina, soldate cu victime.

Ucraina, bombardată în această dimineaţă

Opt civili au fost ucişi şi 24 răniţi în urma loviturilor cu rachete din această dimineaţă de la Kiev, a declarat un consilier al ministrului ucrainean de interne. Loviturile arată că Rusia "încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa pământului", afirmă preşedintele Volodimir Zelenski.

Mai multe victime au fost înregistrate în această dimineaţă în Kiev, capitala ucraineană, în urma "mai multor explozii", au anunţat serviciile de urgenţă din regiune. Alte oraşe atacate cu rachete sunt Dnipro, Zaporojie, Lviv şi Ternopil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici