INCIDENT la centrala nucleară ungară Paks

Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Paks s-a deconectat de la reţea în urma unei defecţiuni la un panou, antrenând o scădere semnificativă a producţiei, dar fără să pună în pericol securitatea, a anunţat joi Agenţia Atomică ungară pentru Energie, relatează MTI.

2452 afișări
Imaginea articolului INCIDENT la centrala nucleară ungară Paks

INCIDENT la centrala nucleară ungară Paks (Imagine" Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al Agenţiei Gyula Fichtinger a declarat pentru MTI că centrala nucleară a raportat autorităţii imediat pana, care a avut loc la ora locală 17.11, pe 24 octombrie.

Incidentul a fost clasificat ulterior, pe Scala internaţională a evenimentelor nucleare, ca eveniment de nivel zero, a precizat directorul.

Asemenea evenimente, "de o importanţă slabă", nu este necesar să fie raportate imediat publicului, a apreciat Fichtinger.

Însă publicul a aflat despre incident după ce a cerut explicaţii, constatând o scădere în performanţa celor patru reactoare ale centralei, care publică aceste date pe site.

Potrivit lui Fichtinger, deoarece nu este vorba despre un eveniment "semnificativ", nu este necesară nici o examinare imediată şi nici o raportare către Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici