Incident la Vatican: un bărbat aflat la volanul unei maşini a forţat punctul de control

Un bărbat aflat la volanul unei maşini a forţat punctul de control de la Vatican. Gărzile au tras un foc de armă şi au reuşit să-l imobilizeze pe şofer în interiorul Vaticanului, potrivit Reuters.

304 afișări
Imaginea articolului Incident la Vatican: un bărbat aflat la volanul unei maşini a forţat punctul de control

Incidentul a avut loc joi seara, a anunţat biroul de presă al Sfântului Scaun.

Maşina s-a apropiat de una dintre intrările Vaticanului şi, după ce şoferul a fost refuzat de gărzile elveţiene, el s-a întors „cu mare viteză, forţând cele două puncte de control". Un jandarm de la Vatican a tras un foc de armă asupra roţilor maşinii, dar nu a reuşit să o oprească. A fost emisă o alertă şi au fost închise toate intrările la Vatican.

Maşina a ajuns în interiorul Vaticanului „iar bărbatul a ieşit singur şi a fost imobilizat de jandarmerie". Anchetatorii susţin că este vorba despre un bărbat cu probleme psihice. „El a fost imediat supus unui examen medical (...) care a constatat o alterare psihică gravă" a şoferului, au anunţat reprezentanţii Vaticanului.

Şoferul, a cărui identitate nu a fost precizată, a fost reţinut şi se află la dispoziţia autorităţilor judiciare, a precizat biroul de presă al Sfântului Scaun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici