Incident sângeros petrecut la un punct de trecere a frontierei dintre Afganistan şi Pakistan. Ciocnirile violente s-au soldat cu şapte decese şi mai mulţi răniţi

Şase civili pakistanezi şi un soldat afgan au fost ucişi duminică într-un punct de trecere a frontierei dintre cele două ţări, informează Reuters.

1083 afișări
Imaginea articolului Incident sângeros petrecut la un punct de trecere a frontierei dintre Afganistan şi Pakistan. Ciocnirile violente s-au soldat cu şapte decese şi mai mulţi răniţi

Sursa foto: Profimedia

Armata pakistaneză a declarat că forţele afgane au deschis „focuri neprovocate şi nediscriminatorii asupra populaţiei civile” la un punct de trecere a frontierei.

Şase civili au fost ucişi şi alţi 17 au fost răniţi, ceea ce a determinat trupele pakistaneze să riposteze, a precizat armata pakistaneză într-un comunicat.

Surse de securitate afgane au declarat că ciocnirea a început după ce forţele pakistaneze au cerut forţelor afgane să înceteze construirea unui nou post de control pe partea lor de graniţă.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kandahar, Hafiz Saber, a declarat că un soldat afgan a fost ucis şi alte 10 persoane, inclusiv trei civili, au fost rănite.

Un oficial afgan a declarat pentru Reuters că situaţia a revenit la normal după ce cele două părţi au avut o întâlnire.

Punctul de trecere a frontierei de la Chaman, folosit pentru comerţ şi tranzit, a fost închis timp de câteva ore înainte de a se redeschide. Acesta a fost închis timp de mai multe zile luna trecută, după ciocniri similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici