Indivizii arestaţi la Strasbourg şi Marsilia au primit ordine de la SI din Irak sau Siria

Procurorul general din Paris, François Molins, a declarat vineri că cinci indivizi arestaţi weekendul trecut la Strasbourg şi Marsilia au primit ordine de la reţeaua Stat Islamic (SI) din Irak sau Siria şi plănuiau un atac terorist ce ar fi urmat să aibă loc săptămâna viitoare, relatează France 24.

2349 afișări
Imaginea articolului Indivizii arestaţi la Strasbourg şi Marsilia au primit ordine de la SI din Irak sau Siria

Indivizii arestaţi la Strasbourg şi Marsilia au primit ordine de la SI din Irak sau Siria

"Un comando din Strasbourg şi un bărbat arestat în Marsilia au primit instrucţiuni să îşi procure arme. Instrucţiile le-au fost date de către un comandant din Irak sau Siria prin aplicaţii codificate", a declarat Molins la o conferinţă de presă.

Anchetatorii au spus că sunt de părere că suspecţii voiau să ţintească regiuni din Paris şi din împrejurimi pe data de 1 decembrie.

Surse din cadrul Poliţiei au spus că teroriştii intenţionau să atace sediul Direcţiei Generale de Securitate Internă (DSGI) din suburbia Parislului, birouri ale Poliţiei din Quai des Orfèvres, Palatul de Justiţie, parcul de distracţii Disneyland Paris şi bulevardul Champs-Elysées.

Informaţia a fost sustrasă de pe un smartphone aparţinând unui dintre suspecţii arestaţi în urma unor raiduri simultane ale poliţiei în Marsilia şi Strasbourg. Alţi doi indivizi arestaţi atunci au fost eliberaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici