Infirmierele bulgare şi medicul de origine palestiniană au fost eliberaţi şi au sosit la Sofia

Cele cinci infirmiere bulgare şi medicul de origine palestianiană au fost eliberaţi, marţi, din Libia, după opt ani de detenţie, ei ajungând la Sofia cu un avion pus la dispoziţie de preşedinţia franceză moment în care au fost graţiaţi.

5 afișări
Imaginea articolului Infirmierele bulgare şi medicul de origine palestiniană au fost eliberaţi şi au sosit la Sofia

Cele cinci infirmiere bulgare şi medicul de origine palestiniană au sosit la Sofia

Avionul a aterizat pe aeroportul din Sofia la ora 09.55 (09.55, ora României).

Cei şase au călătorit împreună cu Cecilia Sarkozy, soţia preşedintelui francez, şi cu Benita Ferrero-Waldner, comisarul european pentru Relaţii Externe.

Mii de persoane s-au adunat pe aeroportul din Sofia pentru a le întâmpina pe cele cinci infirmiere bulgare şi pe medicul de origine palestiniană, care a obţinut de curând cetăţenia bulgară.

Preşedintele bulgar Gheorghi Părvanov şi premierul Serghei Stanişev s-au numărat printre oficialii prezenţi la aeroport.

"Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au salutat acordul care a permis în cele din urmă eliberarea şi revenirea în Bulgaria a infirmierelor deţinute de opt ani, precum şi a medicului palestinian, precum şi aplicarea unui dispozitiv îmbunătăţit pentru a asigura îngrijirile medicale necesare copiilor bolnavi de SIDA din Libia", potrivit unui comunicat al Preşedinţiei franceze, citat de AFP.

"Preşedintele republicii şi preşedintele Comisiei salută gestul de umanitate al Libiei şi al liderului acestei ţări şi se angajează să facă tot ceea ce pot pentru copiii bolnavi de SIDA. Ei îşi exprimă de asemenea profunda gratitudine faţă de Emirul Qatarului a cărui mediere a permis acest deznodământ fericit", adaugă comunicatul.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici