O femeie a lovit cu maşina, intenţionat, doi copii crezând că unul e mexican, iar altul membru ISIS

  • O femeie din SUA a lovit doi copii pe trotuar crezând că unul era mexican, iar celălalt membru ISIS.
  • Ea a fost condamnată la 25 de ani de închisoare pentru „infracţiuni motivate de ură”, iar ambii copii au supravieţuit atacului, însă s-au ales cu numeroase răni.
769 afișări
Imaginea articolului O femeie a lovit cu maşina, intenţionat, doi copii crezând că unul e mexican, iar altul membru ISIS

Infracţiuni motivate de ură. O femeie a lovit cu maşina, intenţionat, doi copii crezând că unul e mexican, iar altul membru ISIS

O femeie din statul american Iowa a fost condamnată la 25 de ani de închisoare după ce a lovit cu maşina, intenţionat, doi copii. Ea a crezut că unul era mexican, iar celălalt membru ISIS.

Potrivit CNN, Nicole Poole Franklin, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnată la 304 luni de închisoare pentru „infracţiuni motivate de ură”.

Potrivit procurorilor, femeia a fost implicată în mod direct în trei incidente cu tentă rasistă.

Nicole Poole Franklin se afla la volanul unui Jeep Grand Cherokee în momentul în care a observat prima sa victimă, un băiat de doar 12 ani. Copilul se plimba liniştit pe trotuar împreună cu un alt membru al familiei.

Conform spuselor autorităţilor americane, Franklin a afirmat că a presupus că cei doi copii sunt originari din Orientul Mijlociu, Africa, Mexic sau membru ISIS. Femeia a trecut cu maşina intenţionat peste piciorul băiatului de culoare de 12 ani şi a fugit de la locul faptei.

La mai puţin de oră de la atac, şoferiţa a pus ochii pe o fetiţă de 14 ani care se plimba pe trotuar şi care i s-a părut mexicană. Femeia a tras de volan, peste bordură, şi a lovit-o.

În timpul interogatoriului, Poole Franklin a făcut o serie de afirmaţii dispreţuitoare la adresa cetăţenilor de origini latine, potrivit anchetatorilor.

„Nicole Poole Franklin a încercat să omoare doi copii din cauza felului în care arătau şi de unde credea că provin. Acest tip de violenţă rasială şi ură nu are absolut niciun loc în această ţară şi nu va fi tolerat de către Departamentul de Justiţie”, a spus asistentul procurorului general al diviziei drepturilor civile, Kristen Clarke.

Avocatul lui Poole Franklin, Joseph Herrold, a declarat, într-un memorandum de condamnare, că s-a luptat cu dificultăţi semnificative de sănătate mintală şi este dependentă de substanţe halucinogene.

Din fericire, ambii copii au supravieţuit atacului, însă s-au ales cu numeroase răni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici