ÎNTÂLNIRE între ministrul francez de Externe şi Laura Codruţa Kovesi, la Bucureşti. DNA confirmă întrevederea avută la Ambasada Franţei

Ministrul Francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, are o întrevedere cu Laura Codruţa Kovesi în timpul vizitei de două zile la Bucureşti, se arată pe site-ul oficial al ministerului francez de Externe.

2762 afișări
Imaginea articolului ÎNTÂLNIRE între ministrul francez de Externe şi Laura Codruţa Kovesi, la Bucureşti. DNA confirmă întrevederea avută la Ambasada Franţei

Întâlnire între ministrul francez de Externe şi Laura Codruţa Kovesi

DNA confirmă, la solicitarea MEDIAFAX, întâlnirea dintre Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA şi ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, aceasta având loc miercuri, 11 aprilie, la sediul ambasadei Franţei la Bucureşti, fără a da detalii însă despre temele discutate.

"O întrevedere a avut loc la data de 11 aprilie 2018, la sediul Ambasadei Franţei din Bucureşti, aceasta fiind pe agenda oficialului francez https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/dossiers-pays/roumanie/evenements/article/roumanie-deplacement-de-jean-yves-le-drian-11-12-04-18 . Pentru detalii despre conţinutul întâlnirii vă rog să vă adresaţi Ambasadei Franţei, gazda întâlnirii", se arată în răspunsul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la solicitarea MEDIAFAX.

Întâlnirea a avut loc înainte de discuţiile oficialului francez cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Externe, Teodor Meleşscanu, aceasta fiind programate pentru ziua de joi, 12 aprilie.

După discuţiile cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul de Externe Jean-Yves Le Drian a refuzat să facă vreo declaraţie legată de întrevederea de miercuri cu procurorul şef al DNA.

Ambasada Franţei este una din cele şapte reprezentanţe la Bucureşti care a transmis, în decembrie 2017, un mesaj către factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei, cerându-le să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

Potrivit anunţului oficial, ministrul de Externe al Franţei se întâlneşte cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi în cadrul vizitei pe care o are la Bucureşti în zilele de 11 şi 12 aprilie 2018.

Deocamdată, Ambasada Franţei la Bucureşti nu a răspuns solicitării MEDIAFAX legate de furnizarea detaliilor privind întâlnirea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici