Interviu cu John Strand, CEO Strand Consult: Efectele sancţiunilor economice impuse de Occident asupra Rusiei, minimizate de China

John Strand, CEO Strand Consult, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Monitorul Apărării şi Securităţii şi MEDIAFAX, cu ocazia Forumului de Informaţii şi Securitate desfăşirat la Palatul Parlamentului, pe 7 şi 8 iulie, despre maşina de propagandă a lui Putin, sancţiunile impuse de Occident asupra Moscovei şi implicarea cetăţenilor în deciziile luate de politicieni, în special în perioade dificile din punctul de vedere al securităţii.

1975 afișări
Imaginea articolului Interviu cu John Strand, CEO Strand Consult: Efectele sancţiunilor economice impuse de Occident asupra Rusiei, minimizate de China

Interviu cu John Strand, CEO Strand Consult: Efectele sancţiunilor economice impuse de Occident asupra Rusiei, minimizate de China

Întrebat ce părere are despre războaiele informaţionale şi despre accesul presei occidentale la audienţa rusească, John Strand, CEO Strand Consult, a declarat că „există o companie franceză, care se numeşte Eutelsat, şi care practic oferă capacitatea de satelit pentru doi furnizori ruşi de antene satelit, care au un pachet de canale TV. Eutelsat a decis, practic, să elimine ştirile occidentale pentru peste 15 de milioane de ruşi şi să menţină canalele ruseşti.

Cred că ar trebui (n.r. - Eutelsat) să oprească aceste capacităţi de satelit şi, în schimb, să ofere ruşilor acces la canalele media occidentale pentru ca aceşti oameni care trăiesc în Rusia, 15 de milioane de oameni, să vadă şi alte perspective decât cele ale lui Putin. Cred că Eutelsat este unul dintre cei mai mari furnizori de propagandă ai lui Putin”.

Despre eficienţa sancţiunilor economice ale Vestului asupra Moscovei şi faptul că anumite companii chinezeşti au umplut golul lăsat de companiile occidentale în Rusia, Strand a precizat că este important de menţionat că au fost impuse multe sancţiuni asupra Kremlinului şi multe companii private au vrut, în mod independent, să se retragă din ţară.

Cu toate acestea, Strand susţine că ar trebui pusă mai multă presiune pe China, care umple golul lăsat de companii occidentale în Rusia şi care, implicit, reduce efectul sancţiunilor impuse de Occident.

John Strand mai consideră că, în actualul context de securitate dificil, provocat de invazia Rusiei în Ucraina, implicarea cetăţenilor în deciziile politicienilor ar trebui să fie cumva limitată: „Realitatea este că noi am ales politicienii. Cetăţenii sunt parte a deciziilor, pentru că şi-au ales politicienii.

Unele decizii, însă, pe care aceştia le iau sau le vor lua, vor fi dificil de explicat. Uneori, lucrurile pot fi complicate. Gândiţi-vă la Brexit. Câţi dintre cei care au votat Brexitul, în Marea Britanie, ştiau ce consecinţe vor exista? Este Brexitul un succes? Cu siguranţă nu. Şi-au respectat cei care au vrut Brexitul promisiunile? Cu siguranţă nu. O vor face în viitor? Mă îndoiesc. Câteodată trebuie să înţelegem că am ales nişte politicieni şi ei trebuie să ia nişte decizii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici