INUNDAŢIILE din INDIA: Cel puţin 120 de morţi şi mii de persoane izolate, în urma musonului timpuriu - GALERIE FOTO

Elicoptere militare au adus colete cu hrană câtorva mii de persoane izolate de inundaţii în nordul Indiei, unde au murit cel puţin 120 de persoane de la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat autorităţile, luate pe nepregătite de un muson timpuriu.

575 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢIILE din INDIA: Cel puţin 120 de morţi şi mii de persoane izolate, în urma musonului timpuriu - GALERIE FOTO

INUNDAŢIILE din INDIA: Cel puţin 120 de morţi şi mii de persoane izolate, în urma musonului timpuriu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

De la sosirea musonului în nordul ţării, cu două săptămâni înaintea datei obişnuite, în statele Uttarakhand şi Himachal Pradesh s-a înregistrat un volum de precipitaţii de trei ori mai mare decât cel normal pentru această perioadă a anului.

"Cel puţin 110 persoane au murit. Guvernul statului şi armata încearcă să salveze mii de turişti blocaţi în apropierea unor zone inundate şi locuri sacre hinduse", a declarat Jaspal Arya, ministrul serviciilor de intervenţie în Uttarakhand.

Autorităţile au anulat pelerinaje, numeroase în Uttarakhand, cunoscut şi sub numele de "statul zeilor" din cauza numeroaselor temple şi locuri de pelerinaj.

Porţiuni întregi din templul Kedarnath au fost acoperite de noroi marţi, iar aproximativ 10.000 de pelerini sunt blocaţi în apropiere, a adăugat ministrul pentru AFP.

VEZI GALERIA FOTO

Ploile violente ale musonului au început sâmbătă, în această regiune din nord, iar de atunci au fost instalate aproximativ 40 de tabere de asistenţă pentru găzduirea unor turişti, pelerini şi locuitori. Potrivit secretarului-şef de stat Subash Kumar, 21 de poduri s-au prăbuşit, izolând mai multe sate.

În Himachal Pradesh, un stat vecin, inundaţiile au distrus peste 500 de case, iar cel puţin şase persoane au murit în alunecări de teren.

Sosirea musonului cu două săptămâni înainte de data obişnuită a luat prin surprindere autorităţile indiene şi subliniază, din nou, lacune în programele de prevenţie şi intervenţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici