Iordania se îndoieşte că Israelul poate distruge Hamas

Ministrul de externe al Iordaniei şi-a exprimat sâmbătă îndoiala că Israelul îşi poate atinge obiectivul de a distruge Hamas prin bombardamentele intense şi invazia din Fâşia Gaza, dominată de mult timp de mişcarea islamistă palestiniană, scrie Reuters.

446 afișări
Imaginea articolului Iordania se îndoieşte că Israelul poate distruge Hamas

Iordania se îndoieşte că Israelul poate distruge Hamas

„Israelul spune că vrea să anihileze Hamas. Sunt o mulţime de militari aici, dar nu înţeleg cum poate fi realizat acest obiectiv”, a declarat Ayman Safadi la conferinţa anuală de securitate IISS Manama Dialogue din Bahrain.

Israelul a jurat să elimine Hamas după atacurile din 7 octombrie în comunităţile israeliene. Israelul a bombardat o mare parte din oraşul Gaza, în timp ce a supus nordul enclavei şi a trecut la intensificarea atacurilor împotriva Hamas în sud. Majoritatea morţilor de ambele părţi - 1.200 de israelieni în atacul Hamas şi peste 12.000 în Gaza - au fost civili.

La conferinţă, Arabia Saudită, o putere regională, a cerut o încetare imediată a focului între Israel şi Hamas. „Vedem cum mor civili în fiecare zi. Şi trebuie să punem capăt acestei situaţii astăzi, nu mâine”, a declarat ministrul saudit de externe, prinţul Faisal bin Farhan.

Israelul a exclus orice încetare a focului înainte ca cei 240 de ostatici luaţi de Hamas la 7 octombrie să fie eliberaţi. Hamas a promis o luptă lungă şi susţinută împotriva Israelului.

Brett McGurk, consilierul principal al preşedintelui american Joe Biden pentru Orientul Mijlociu, a declarat la conferinţa de la Manama că eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas va duce la o creştere a livrărilor de ajutor umanitar şi la o pauză semnificativă în luptele din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici