Iordanka Fandakova, realeasă în funcţia de primar al Sofiei - exit-poll

Iordanka Fandakova, candidatul partidul de guvernământ GERB al premierului Boiko Borisov, a fost realeasă în funcţia de primar al capitalei bulgare cu un avans considerabil, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează site-ul Novinite.com.

136 afișări
Imaginea articolului Iordanka Fandakova, realeasă în funcţia de primar al Sofiei - exit-poll

Iordanka Fandakova, realeasă în funcţia de primar al Sofiei - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fandakova, considerată o protejată a premierului Boiko Borisov, a câştiga 52,9 la sută din voturi, potrivit primelor rezultate ale sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Gheorghi Kadiev, candidatul Partidului Socialist Bulgar, considerat singurul competitor serios al lui Fandakova, s-a clasat pe locul al doilea, cu 21,8 la sută din voturi. Proşko Proşkov, candidatul Coaliţiei Albastre, a câştigat 12,3 la sută din voturi şi s-a clasat pe locul al treilea.

Fandakova, fostă profesoară de rusă, total necunoscută până când a fost promovată în 2009 de predecesorul şi ei şi actualul premier Boiko Borisov, a fost criticată pe diverse teme. Cu toate acestea, ea a fost realeasă duminică, după ce a făcut istorie ca prima femeie primar al Sofiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici