Iranul a simulat un atac împotriva unor obiective strategice din Israel - VIDEO

Regimul islamist de la Teheran a difuzat la Televiziunea publică o înregistrare video în care armata iraniană simulează un atac militar împotriva unor obiective israeliene, în contextul în care Israelul se opune unui acord internaţional în cazul crizei nucleare iraniene.

874 afișări
Imaginea articolului Iranul a simulat un atac împotriva unor obiective strategice din Israel - VIDEO

Iranul a simulat un atac împotriva unor obiective strategice din Israel - VIDEO

Simularea atacului a fost inclusă într-un documentar de o oră în care au existat şi reportaje despre arsenalul de rachete iranian, relatează site-ul Ynetnews.

Armata iraniană a comunicat că atacul simulat ar fi o reacţie la un eventual atac israelian împotriva instalaţiilor nucleare iraniene.

În cadrul exerciţiului militar, armata iraniană a simulat atacarea cu rachete de tip Sejjil a unor obiective strategice din Israel.

Printre obiectivele vizate se numără Turnurile Azrieli şi Kirya din Tel Aviv, baza aeriană militară Tzfirin din centrul Israelului, o bază de rachete, aeroportul Ben Gurion şi centrala nucleară Dimona.

Simularea intervine în contextul în care Israelul a avertizat în mod repetat că ar putea ataca instalaţiile nucleare iraniene. Guvernul de la Ierusalim a anunţat că se opune acceptării de către marile puteri, în cadrul negocierilor de la Geneva, a propunerii Iranului pentru depăşirea crizei nucleare. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a apreciat că acceptarea de către marile puteri a propunerii Iranului privind criza nucleară ar fi "o eroare de amploare istorică". Occidentul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici