Iranul a testat cu succes o rachetă de croazieră sol-mare Ghader

Iranul a "testat cu succes" o rachetă de croazieră sol-mare de tip Ghader, a anunţat luni agenţia oficială Irna.

314 afișări

"Racheta sol-mare cu rază lungă de acţiune Ghader a fost testată cu succes pentru prima dată", a precizat agenţia Irna.

Racheta Ghader are o rază de acţiune de 200 de kilometri. "Această rachetă construită de experţii iranieni a reuşit să-şi atingă ţinta şi a distrus-o", a declarat amiralul Mahmoud Moussavi, purtătorul de cuvânt al manevrelor navale organizate de Marina iraniană în regiunea strâmtorii Ormuz.

Anterior, presa iraniană anunţase că Marina va testa trei rachete luni, în ultima zi a manevrelor sale navale în regiunea strâmtorii strategice Ormuz.

Iranul a testat de asemenea o rachetă cu rază medie de acţiune, duminică, acesta fiind primul test al acestui tip de rachetă, "concepută şi fabricată" în Iran.

Această demonstraţie de forţă intervine în momentul în care Statele Unite şi Occidentul sporesc presiunile asupra Iranului din cauza programului său nuclear controversat.

Manevrele navale, care au început la 24 decembrie, se desfăşoară în jurul strâmtorii Ormuz. Teheranul a ameninţat că va închide acest canal strategic pentru aprovizionarea cu petrol, în caz de noi sancţiuni asupra exporturilor sale de petrol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici