Iranul acuză puterile occidentale de jocuri de culise. Acordul nuclear ar putea pica

  • Diplomaţii avertizează că timpul se scurge în defavoarea părţilor implicate
  • Discuţiile indirecte dintre Iran şi Statele Unite s-au oprit în iunie
  • Eşecul negocierilor ar putea însemna anularea şanselor de revenire la acordul din 2015
560 afișări
Imaginea articolului Iranul acuză puterile occidentale de jocuri de culise. Acordul nuclear ar putea pica

Iranul acuză puterile occidentale de jocuri de culise. Acordul nuclear ar putea pica

La o zi după ce diplomaţii europeni au avertizat că pactul va deveni în curând desfiinţat dacă eforturile de a-l reînvia eşuează, Iranul acuză partea occidentală de jocuri de culise. Mai exact, oficialii de la Teheran sunt nemulţumiţi de modul în care este purtat dialogul la masa negocierilor.

„Unii actori persistă în obiceiul lor de a blama, în loc să poarte discuţii constructive. Am făcut eforturi pentru a reduce decalajele, dar unele idei preconcepute cu care vin delegaţiile străine sunt inacceptabile. Diplomaţia este o stradă cu două sensuri. Dacă există voinţă reală de a remedia greşelile vinovatului, va fi deschisă calea pentru o afacere rapidă şi bună”, a declarat negociatorul principal al Iranului, Ali Bagheri Kani.

Miza este mare. Eşecul negocierilor implică posibilitatea declanşării unui nou conflict regional, în contextul în care Israelul s-a pronunţat în favoarea unei politici dure de control a facilităţilor nucleare iraniene, relatează Reuters.

Discuţiile indirecte dintre Iran şi Statele Unite au început în aprilie, dar s-au oprit în iunie, după alegerea clericului Ebrahim Raisi, a cărui echipă de negociatori s-a întors la Viena, după cinci luni, dispusă să nu accepte nici un compromis. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici