Iranul, acuzat că vrea să influenţeze scrutinul din Scoţia, pentru a destabiliza Marea Britanie

  • Raport: Iranul vrea să influenţeze scrutinul parlamentar din Scoţia, pentru a destabiliza Marea Britanie
  • "Par a fi elemente din Iran care vor să interfereze asupra politicii interne a Marii Britanii pentru a încuraja separatismul scoţian", arată raportul
  • Scoţia organizează alegeri parlamentare pe 6 mai
457 afișări
Imaginea articolului Iranul, acuzat că vrea să influenţeze scrutinul din Scoţia, pentru a destabiliza Marea Britanie
Iranul a lansat o campanie în sensul dezinformării pentru a influenţa scrutinul parlamentar în regiunea britanică Scoţia în favoarea partidelor proindependenţă, cu obiectivul destabilizării Marii Britanii, relevă un raport citat publicaţiile The Times şi Evening Standard.
 
Grupuri de hackeri finanţate de regimul de la Teheran vizează alegători pe platforme de socializare online precum Facebook şi Twitter, prin crearea de grupuri false, conform unui studiu elaborat de Institutul "Henry Jackson Society".
 
Hackerii pretind că sunt activişti proindependenţă şi îi încurajează pe utilizatorii care au conturi reale să distribuie materiale de tip separatist.
 
"Par a fi elemente din Iran care vor să interfereze asupra politicii interne a Marii Britanii pentru a încuraja separatismul scoţian", arată raportul.
 
Conform raportului, Iranul a lansat ingerinţe în Scoţia şi în perioada 2013-2014, înaintea referendumului proindependenţă din septembrie 2014.
 
Scoţia organizează alegeri parlamentare pe 6 mai. Tendinţele proindependenţă s-au accentuat în Scoţia în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici