Iranul analizează răspunsul SUA la textul propus de UE pentru relansarea pactului nuclear din 2015

  • Iranul a primit răspunsul Washingtonului la draftul final elaborat de UE pentru salvarea acordului nuclear de la Teheran din 2015
  • Ministerul de Externe al Iranului nu a oferit nicio indicaţie fermă despre cât de aproape sunt de reducerea decalajelor rămase
  • SUA şi UE încearcă să convingă Iranul să accepte un nou acord nuclear revizuit, după ce în 2018 preşedintele american Donald Trump l-a desfiinţat pe cel precedent
61 afișări
Imaginea articolului Iranul analizează răspunsul SUA la textul propus de UE pentru relansarea pactului nuclear din 2015

Sursa foto: Profimedia

Iranul a primit răspunsul Washingtonului la oferta finală elaborată de UE pentru salvarea acordului nuclear de la Teheran din 2015.

După 16 luni de discuţii neconforme, indirecte între SUA şi Iran, în care oficialii UE au moderat cursul negocierilor, blocul comunitar a stabilit un text final şi aşteaptă un răspuns într-un timp foarte scurt.

"În această seară, Iranul a primit răspunsul SUA prin intermediul Uniunii Europene. Analiza atentă a răspunsului a început la Teheran", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani.

Iranul a răspuns săptămâna trecută textului UE cu „viziuni şi consideraţii suplimentare”, în timp ce Statelor Unite le-au cerut să dea dovadă de flexibilitate pentru a rezolva trei probleme încă rămase în dezbatere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici