Iranul anunţă că va reveni "foarte curând" la negocierile pe tema relansării Acordului nuclear

  • Administraţia din Iran anunţă că va reveni "foarte curând" la negocierile pe tema relansării Acordului nuclear.
  • Ministrul iranian de Externe: "Republica Islamică Iran va reveni la masa negocierilor".
254 afișări
Imaginea articolului Iranul anunţă că va reveni "foarte curând" la negocierile pe tema relansării Acordului nuclear
Iranul va reveni "foarte curând" la negocierile cu marile puteri, inclusiv Statele Unite, pe tema relansării Acordului nuclear din anul 2015, a declarat vineri ministrul iranian de Externe, Hossein Amirabdollahian, citat de agenţia Reuters.
 
"Republica Islamică Iran va reveni la masa negocierilor. În momentul de faţă, analizăm dosarele negocierilor de la Viena şi, foarte curând, negocierile Iranului cu ţările din grupul patru plus unul vor reîncepe", a afirmat Hossein Amirabdollahian.
 
Ministrul iranian de Externe se referă la negocierile cu Marea Britanie, China, Franţa, Rusia şi Germania. Diplomaţii europeni facilitează negocierile indirecte dintre Iran şi Statele Unite.
 
Administraţia de la Washington a semnalat joi că este dispusă la reluarea negocierilor cu Iranul pe tema Acordului nuclear din 2015 (Planul Comun de Acţiune Complet, JCPOA). Iranul a intensificat activităţile nucleare în contextul retragerii Statelor Unite din Acordul atomic din 2015. Relaţiile dintre Statele Unite şi Iran sunt tensionate, din cauza programului nuclear iranian şi a activităţilor balistice. Washingtonul este nemulţumit de influenţa Iranului asupra unor ţări din Orientul Mijlociu. Fostul preşedinte Donald Trump a decis în 2018 retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear iranian şi reimpunerea de sancţiuni. Franţa, Marea Britanie, China, Rusia şi Germania menţin Acordul atomic cu Iranul.
 
Preşedintele Joseph Biden a semnalat că Statele Unite ar putea reveni în Acordul nuclear iranian, însă a cerut clauze suplimentare, care să limiteze activităţile balistice iraniene şi influenţa regională a Teheranului. Iranul a transmis că va reveni la respectarea în totalitate a angajamentelor asumate prin Acordul nuclear din 2015 doar dacă Statele Unite anulează sancţiunile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici