Iranul organizează exerciţii militare lângă graniţele cu Armenia şi Azerbaidjan, menite să transmită un mesaj de „pace şi prietenie”

Gărzile Revoluţionare din Iran au început luni, 17 octombrie, exerciţii militare majore de-a lungul graniţelor ţării cu Armenia şi Azerbaidjan, pe fondul temerilor persistente privind reluarea luptei între cele două state din Caucazul de Sud.

3788 afișări
Imaginea articolului Iranul organizează exerciţii militare lângă graniţele cu Armenia şi Azerbaidjan, menite să transmită un mesaj de „pace şi prietenie”

Hepta

Jocurile de război, descrise de agenţiile de presă iraniene ca fiind „masive”, au loc lângă o porţiune a râului Arax care separă nord-vestul Iranului de provincia Syunik din Armenia, precum şi exclava Nakhichevan din Azerbaidjan şi districtele de la sud de Nagorno-Karabah recucerite de armata azeră în timpul războiului din 2020, transmite Radio Europa Liberă

Generalul de brigadă Mohammad Pakpour de la Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice declară că trupele sale de elită vor exersa construirea unui pod peste râu şi capturarea dealurilor importante din punct de vedere strategic.

Exerciţiile sunt menite să transmită un mesaj de „pace şi prietenie” vecinilor Iranului, a spus Pakpour, potrivit agenţiei de presă Mehr. Republica Islamică vrea, de asemenea, să le arate duşmanilor săi că este gata să „răspundă decisiv oricărei ameninţări”, a adăugat comandantul Forţelor Terestre ale IRGC.

În ultimul an, liderii iranieni au avertizat în mod repetat Azerbaidjanul împotriva încercărilor de a schimba graniţa „istorică” a ţării lor cu Armenia. Ei au intensificat aceste avertismente în urma luptelor la scară largă din 13-14 septembrie de la diferite secţiuni ale graniţei armeano-azerbaidjane. Una dintre acele secţiuni se află în Syunik, singura provincie armeană care se învecinează cu Iranul.

„Nu vom tolera schimbări la graniţele ţărilor din regiune”, a declarat generalul superior al armatei iraniene, Mohammad Bagheri, pe 22 septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici