Iranul produce un tun naval antiaerian

Iranul a anunţat duminică lansarea producţiei unui tun naval antiaerian, capabil să lovească rachete de croazieră, a relatat agenţia FARS.

72 afișări
Imaginea articolului Iranul produce un tun naval antiaerian

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Raza maximă de acţiune a tunului naval, numit Fath (victorie, în limba persană) 40mm, este de 12 kilometri şi acesta trage cu un ritm de 300 de focuri pe minut", a declarat ministrul Apărării, Mohammad Mostafa Nadjar, citat de serviciul său de presă.

Acest tun "poate fi utilizat împotriva rachetelor de croazieră. Este o armă de apărare antiaeriană de mică altitudine, care poate fi utilizată pe nave", a adăugat ministrul, dând asigurări că acest sistem a fost conceput în întregime de ingineri iranieni.

Iranul anunţă în mod regulat lansarea producţiei unor arme cu performanţe de neegalat. Numeroşi experţi occidentali se îndoiesc însă de veridicitatea acestor anunţuri, mai ales ţinând cont de sancţiunile internaţionale impuse Republicii islamice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici