Iranul susţine că a arestat agenţi israelieni implicaţi în proteste

  • Teheranul susţine că a arestat agenţi israelieni implicaţi în protestele din sud-vestul Iranului.
  • Iranul atribuie frecvent inamicilor străini, în principal Israelului, Statelor Unite şi Arabiei Saudite, acţiuni destabilizatoare.
554 afișări
Imaginea articolului Iranul susţine că a arestat agenţi israelieni implicaţi în proteste

Iranul susţine că a arestat agenţi israelieni implicaţi în proteste

Autorităţile iraniene au anunţat, marţi, arestarea unor presupuşi agenţi ai serviciilor secrete israeliene şi confiscarea de armament care ar fi urmat să fie utilizat în cursul protestelor din Iran faţă de lipsa apei, relatează presa publică iraniană, citată de agenţia Reuters.

Regimul de la Teheran acuză frecvent inamici străini, în principal Israelul, Statele Unite şi Arabia Saudită, că încearcă să destabilizeze Iranul prin alimentarea protestelor şi violenţelor.

În ultimele două săptămâni, în sud-vestul Iranului au avut loc proteste faţă de lipsa apei. Autorităţile de la Teheran susţin că forţe ale opoziţiei alimentează protestele. Conform organizaţiilor pentru drepturile omului, forţele de ordine au deschis focul spre protestatari.

„Agenţi ai serviciului israelian Mossad intenţionau să utilizeze echipamentele confiscate pentru violenţe urbane şi asasinate", a afirmat, marţi, un oficial din cadrul Ministerului iranian al Informaţiilor.

Autorităţile iraniene susţin că au confiscat arme de foc, grenade şi muniţie. Nu este clar câţi suspecţi au fost arestaţi.

Israelul nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici