Islanda intră în "război rece" cu Rusia/ Ministerul de Externe al Rusiei acuză de distrugerea cooperării bilaterale

Ministerul de Externe al Rusiei a condamnat sâmbătă decizia Islandei de a-şi suspenda operaţiunile ambasadei. Rusia acuză Islanda că „distruge” cooperarea bilaterală.

950 afișări
Imaginea articolului Islanda intră în "război rece" cu Rusia/ Ministerul de Externe al Rusiei acuză de distrugerea cooperării bilaterale

Sursa Foto - government.is

Islanda a declarat vineri că operaţiunile vor fi suspendate de la 1 august din cauza unui nivel „scăzut” al relaţiilor comerciale, culturale şi politice dintre cele două ţări, adăugând că a solicitat Rusiei să-şi reducă activităţile diplomatice din Reykjavik, a raportat Reuters . 

Ministerul rus de Externe a declarat:

"Decizia luată de autorităţile islandeze de a reduce nivelul relaţiilor diplomatice cu Rusia distruge întreaga gamă de cooperare ruso-islandeză.Vom ţine cont de această decizie neprietenoasă atunci când ne construim legăturile cu Islanda în viitor. Toate acţiunile anti-ruse ale Reykjavikului vor fi inevitabil urmate de o reacţie corespunzătoare".

Când şi-a anunţat decizia, Islanda a spus că relaţiile diplomatice nu au fost întrerupte şi că ambasada va fi redeschisă odată ce relaţiile vor reveni la normal, potrivit The Guardian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici