Israel: Un hoţ de maşini s-a rătăcit şi a declanşat o alertă de securitate pe Aeroportul Ben Gurion

  • Un hoţ de maşini palestinian a trecut duminică printr-un punct de control în drum spre principalul aeroport din Israel, a anunţat poliţia, declanşând o alertă de securitate până când a fost prins.
  • Autorităţile au spus că acesta s-a rătăcit, nu o tentativă de atac.
485 afișări
Imaginea articolului Israel: Un hoţ de maşini s-a rătăcit şi a declanşat o alertă de securitate pe Aeroportul Ben Gurion

În cel de-al doilea incident de acest fel din septembrie, o înregistrare video care a circulat pe reţelele de socializare a arătat pasageri din terminalul de plecări al aeroportului Ben Gurion ghemuindu-se lângă bagajele lor în timp ce se auzeau instrucţiuni prin difuzoare.

Poliţia a declarat că suspectul, un palestinian aflat ilegal în Israel din Cisiordania ocupată, a sosit la punctul de control al aeroportului într-o maşină furată şi a forţat drumul spre terminalul principal, ceea ce a dus la o scurtă urmărire în care a fost împuşcat şi arestat.

Ca şi în cazul incidentului anterior, se crede că suspectul a luat un viraj greşit de pe autostrada principală Tel Aviv-Ierusalim, au declarat oficialii israelieni, citaţi de Reuters. Acest lucru a însemnat că tentativa sa de fugă l-a adus la una dintre cele mai protejate obiective ale ţării.

„Se întâmplă aproape în fiecare săptămână”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Tensiunile sunt ridicate pe fondul creşterii numărului de atacuri de stradă în Israel şi a raidurilor militare în Cisiordania. Violenţele au contribuit la ascensiunea extremei drepte care probabil va juca un rol important în viitorul guvern israelian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici