Israelul a atacat poziţii iraniene din Siria, pe baza informaţiilor oferite de SUA

  • Israelul a atacat poziţii iraniene din estul Siriei, pe baza unor informaţii oferite de SUA
  • Raidurile aeriene au vizat obiective din localităţile siriene Deir el-Zour, Mayadeen şi Al-Boukamal
  • Atacurile s-au soldat cu zeci de morţi
1434 afișări
Imaginea articolului Israelul a atacat poziţii iraniene din Siria, pe baza informaţiilor oferite de SUA

Israelul a atacat poziţii iraniene din Siria, pe baza informaţiilor oferite de SUA

Armata israeliană a atacat obiective militare iraniene de pe teritoriul Siriei, pe baza unor informaţii oferite de Statele Unite, atacurile soldându-se cu zeci de morţi, afirmă surse militare şi din cadrul serviciilor secrete.
 
Un oficial din cadrul serviciilor secrete americane a confirmat, sub protecţia anonimatului, că au fost vizate depozite de armament din estul Siriei, inclusiv o reţea care aprovizionează cu piese programul nuclear iranian, informează agenţia Associated Press, citată de cotidianul Times of Israel. Conform oficialului american, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, s-a întâlnit înaintea operaţiunii cu Yossi Cohen, directorul Serviciului secret israelian Mossad, la un restaurant din Washington. Întâlnirea a avut loc luni.
 
Bombardamentele, efectuate în cursul nopţii de marţi spre miercuri, au vizat obiective militare iraniene situate în estul Siriei, în localităţile Deir el-Zour, Mayadeen şi Al-Boukamal, în apropierea frontierei cu Irakul, potrivit agenţiei siriene SANA, citată de site-ul israelian Ynetnews.com. Artileria antiaeriană siriană a reacţionat la unele atacuri.
 
Conform organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), au fost efectuate 18 raiduri aeriene, vizând obiective militare siriene, poziţii iraniene din Siria, baze ale organizaţiei şiite Hezbollah şi ale Brigăzilor Fatemiyoun.
 
Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, inclusiv nouă militari sirieni, iar alte zeci au fost rănite în atacurile atribuite Israelului, au declarat surse militare.
 
Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând poziţii militare iraniene sau transporturi de armament destinate mişcării islamiste şiite Hezbollah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
siria,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici