Israelul analizează posibilitatea lansării unui atac în Iran

Armata israeliană analizează posibilitatea lansării unui atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene în lipsa unei coordonări cu Statele Unite, relatează Jerusalem Post în ediţia electronică.

104 afișări
Imaginea articolului Israelul analizează posibilitatea lansării unui atac în Iran

Israelul analizează posibilitatea lansării unui atac în Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficiali israelieni din domeniul apărării au declarat că, deşi preferă să se consulte cu Statele Unite, Israelul ia în considerare mai multe opţiuni pentru o asemenea acţiune.

 

"Întotdeauna este mai bine să ne coordonăm", a declarat săptămâna trecută un oficial al apărării. "Dar analizăm de asemenea opţiuni care nu presupun coordonarea", a adăugat el. Potrivit mai multor articole din presă, preşedintele american în exerciţiu, George W. Bush, a refuzat să dea Israelului undă verde pentru a lansa un atac împotriva Iranului.

Oficialii israelieni au declarat că va fi dificilă, dar nu imposibilă lansarea unui atac împotriva Iranului fără să primească informaţii din partea forţelor aeriene americane.

"Sunt o mulţime de riscuri asumate atunci când se demarează o astfel de operaţiune", a declarat un oficial israelian de rang înalt.

Citeşte şi:

Israelul ar trebui să se pregătească să atace Iranul

SUA cer Israelului să se abţină de la orice acţiune militară în regiune

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici