MONITORUL APĂRĂRII | Israelul se teme de ingerinţe străine în scrutinul din aprilie/ Rusia respinge vehement speculaţiile: "Nu citiţi presa israeliană"

Serviciile secrete ale unui stat intenţionează să influenţeze prin atacuri cibernetice rezultatul scrutinului parlamentar programat în Israel pe 9 aprilie, a afirmat Nadav Argaman, şeful Serviciului israelian de Securitate internă (Shin Bet), dar Rusia a negat că s-ar implica în astfel de acţiuni.

413 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Israelul se teme de ingerinţe străine în scrutinul din aprilie/ Rusia respinge vehement speculaţiile: "Nu citiţi presa israeliană"

Israelul se teme de ingerinţe străine în alegerile parlamentare programate în luna aprilie/ Rusia respinge vehement speculaţiile

"Sunt sută la sută sigur că un stat străin va interveni în alegerile din aprilie, ştiu despre ce vorbesc, nu ştiu în favoarea cui va fi intervenţia", a declarat Nadav Argaman pentru postul Hadashot TV.

"Nu pot spune în favoarea cui ori împotriva cui va fi intervenţia, dar vor fi atacuri cibernetice", a precizat Argaman, conform cotidianului Times of Israel şi site-ului Ynetnews.com.

În acest context, unii parlamentari israelieni au cerut o investigaţie a Knessetului înaintea scrutinului din 9 aprilie.

Administraţia Vladimir Putin a respins sugestiile că Rusia ar intenţiona să influenţeze rezultatul scrutinului din Israel.

"Nu se pune problema. Rusia nu a avut niciodată ingerinţe în alegerile altor ţări şi nu intenţionează să facă acest lucru în viitor", a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Tass.

Întrebat despre speculaţiile apărute în presa israeliană, Peskov a precizat: "Nu citiţi presa israeliană".

Rusia este acuzată că a influenţat prin atacuri cibernetice rezultatul scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici