Israelul se va opune oricărui acord care permite Iranului să dezvolte arme nucleare

  • Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul se va opune oricărui acord care ar permite Iranului să dezvolte arme nucleare.
  • La Viena au loc discuţii între Teheran şi comunitatea internaţională pentru a încerca să salveze acordul din 2015 privind energia nucleară iraniană.
  • Israelul acuză Republica Islamică Iran, duşmanul jurat al statului evreu, că a căutat să dezvolte arme nucleare.
241 afișări
Imaginea articolului Israelul se va opune oricărui acord care permite Iranului să dezvolte arme nucleare
Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul se va opune oricărui acord care ar permite Iranului să dezvolte arme nucleare, în timp ce la Viena au loc discuţii între Teheran şi comunitatea internaţională pentru a încerca să salveze acordul din 2015 privind energia nucleară iraniană, relatează Le Figaro.
 
"Un acord cu Iranul care ar deschide calea armelor nucleare nu ar fi în niciun caz obligatoriu pentru noi," a spus premierul israelian.
 
Benjamin Netanyahu s-a exprimat într-un discurs ţinut la Memorialul Yad Vashem din Ierusalim, în Ziua Comemorării Holocaustului. 
 
Israelul acuză Republica Islamică Iran, duşmanul jurat al statului evreu, că a căutat să dezvolte arme nucleare, dar Teheranul a negat întotdeauna.
 
”În timpul Holocaustului, nu am avut nici capacitatea de a ne apăra, nici suveranitatea de a face acest lucru. Astăzi avem un stat, o forţă de apărare şi avem dreptul deplin şi natural ca stat suveran al poporului evreu de a ne apăra împotriva duşmanilor noştri,” a adăugat Benjamin Netanyahu.
 
Confruntat cu tensiunile cu Iranul, Israelul a încheiat în ultimele luni acorduri pentru normalizarea relaţiilor diplomatice, în special, cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, două ţări arabe din Golf în care comunităţile evreieşti au organizat în acest an ceremonii publice pentru prima dată cu ocazia Zilei Amintirii.
 
"În acest moment, un muzeu din Dubai organizează un eveniment pentru pomenirea victimelor Holocaustului. Acesta este un semn al unei schimbări binevenite în relaţiile dintre arabi şi evrei,” a afirmat premierul israelian. 
 
"Regiunea Golfului a cunoscut o schimbare în ultimii ani când este vorba despre discutarea Holocaustului", a declarat pentru AFP Houda Nonoo, fostă ambasadoare a Bahreinului în Statele Unite şi membră al Asociaţiei comunităţilor.
 
Asociaţia a organizat cu acest prilej o discuţie virtuală pentru comunităţile evreieşti din cele şase monarhii arabe de la Golf: Bahrein, Kuweit, Oman, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Qatar, a afirmat Houda Nonoo, subliniind şi o schimbare în educaţia legată de Holocaust. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici