Italia rămâne închisă până în luna mai. Alte 3 regiuni intră în scenariul roşu

  • Italia rămâne închisă până în luna mai.
  • De luni, peste jumătate din ţară va fi în scenariul roşu.
  • Calabria, Toscana şi Valle d'Aosta se alătură celor 7 regiuni şi provinciei autonome Trento în care sunt deja în vigoare cele mai dure restricţii.
1668 afișări
Imaginea articolului Italia rămâne închisă până în luna mai. Alte 3 regiuni intră în scenariul roşu

Cu încă 24.000 de noi infecţii şi 450 de decese într-o singură zi, guvernul confirmă restricţiile severe chiar şi după Paşte, scrie ANSA.

Noutatea este că şcolile se redeschid chiar şi în zonele roşii: vor reveni în bănci elevii până la clasa a şasea, în timp ce în zonele portocalii revin toţi elevii până în clasa a opta şi 50% din liceeni.

Prin urmare, până la 30 aprilie nu se poate circula între regiuni, obloanele rămân coborâte pentru baruri şi restaurante, iar redeschiderea sălilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor şi a teatrelor va fi stabilită la o dată ulterioară.

„Măsurile adoptate până acum ne-au dat primul semn de încetinire a contaminărilor, dar situaţia este încă delicată”, spune ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza.

Acesta va semna noua ordonanţă sâmbătă seara, ce va intra în vigoare începând de luni, 29 martie.

Regiunile Calabria, Toscana şi Val d'Aosta trec în zona roşie.

Italia rămâne astfel fără zone galbene, restricţiile de scenariu roşu şi portocaliu urmând să fie confirmate până pe 30 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici