Italienii sunt europenii cei mai deranjaţi de prezenţa romilor

Italienii sunt europenii cei mai deranjaţi de prezenţa romilor, fiind urmaţi doar de cehi, potrivit datelor relevate de un Eurobarometru efectuat în perioada februarie-martie pe tema discriminării în Uniunea Europeană.

20 afișări
Imaginea articolului Italienii sunt europenii cei mai deranjaţi de prezenţa romilor

Italienii sunt europenii cei mai deranjaţi de prezenţa romilor (Imagine: Mediafax Foto)

Circa 47 la sută dintre italienii intervievaţi se declară deranjaţi de ideea de a avea un vecin rom, faţă de media UE de 24 la sută, relatează La Repubblica în ediţia electronică.

Acest procent este cel mai ridicat din toată Europa, dar Italia nu este singura ţară, dat fiind că şi 47 la sută dintre cehi se declară deranjaţi de perspectiva de a trăi lângă un rom. Urmează Slovacia cu 38 la sută. Situaţia, însă, se prezintă diferită în Franţa unde doar 15 la sută dintre respondenţi se simt incomodaţi de prezenţa romilor în timp ce în Germania procentul se ridică la 25 la sută.

La nivelul UE, 24 la sută dintre europeni, un sfert din populaţie, nu vrea să intre în contact cu persoanele de etnie romă. Potrivit datelor Eurobarometrului, această percepţie în privinţa celorlalte etnii scade la şase la sută.

În schimb, doar cinci la sută dintre italieni declară că au prieteni romi, procent înregistrat şi în cazul respondenţilor germani. În schimb, în Franţa procentul este de 14 la sută, identic cu media europeană.

Datele sondajelor relevă că 14 la sută dintre italieni nu se simt deranjaţi de romi, faţă de 36 la sută cât este media euopeană. În Franţa, acest procent este de 48 la sută, faţă de 33 la sută cât se înregistrează în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici