Iulian Buga, ambasadorul României în SUA, invitat la manifestări pentru combaterea antisemitismului

Ambasadorul României în SUA, Iulian Buga, diplomaţi din alte ţări europene şi 12 membri ai Congresului american vor participa, pe parcursul lunii mai, la o serie de activităţi, în Washington DC, pentru a exprima preocupare faţă de amploarea antisemitismului, anunţă Fundaţia Lantos.

158 afișări
Imaginea articolului Iulian Buga, ambasadorul României în SUA, invitat la manifestări pentru combaterea antisemitismului

Iulian Buga, ambasadorul României în SUA, invitat la manifestări pentru combaterea antisemitismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fundaţia Lantos pentru Drepturile Omului şi Justiţie va organiza pe 22 mai, în Washington DC, o reuniune intitulată "Sabatul Solidarităţii - Libertatea religioasă, de conştiinţă şi credinţă", pentru a atrage atenţia asupra antisemitismului.

În afară de reuniunea din 22 mai, manifestările vor include găzduirea unor dineuri de Sabat şi organizarea unor dezbateri pe tema combaterii intoleranţei religioase. "Pledăm pentru un Sabat al Solidarităţii, reafirmând angajamentul nostru comun pentru drepturile fundamentale ale omului: libertatea religioasă, de conştiinţă şi credinţă", transmite Fundaţia Lantos, cu sediul în oraşul Concord (New Hampshire), înfiinţată de fostul congresman Tom Lantos.

"Sabatul Solidarităţii este prima parte a unei iniţiative în derulare în scopul promovării dreptului fundamental la libertate religioasă, vizat în prezent de atacuri brutale în multe părţi ale lumii. Sabatul Solidarităţii va confrunta ascensiunea antisemitismului prin invitarea unor lideri politici să se reunească pe 22 mai pentru a demonstra un răspuns unitar faţă de actele antisemite din ce în ce mai deschise şi violente înregistrate pe ambele maluri ale Atlanticului", subliniază Fundaţia Lantos.

Potrivit organizaţiei, la manifestări vor participa ambasadorul României în SUA, Iulian Buga, cel al Ungariei, Éka Szemerkenyi, şi ambasadoarea Bulgariei, Lena Poptodorova. De asemenea, sunt invitaţi ambasadorii Republicii Cipru şi Georgiei, precum şi activiştii pentru drepturile omului Chen Guangcheng (de origine chineză) şi Paul Rusesabagina (originar din Rwanda).

Conform cotidianului israelian Jerusalem Post, la evenimente vor participa 11 congresmeni democraţi, inclusiv senatorul Harry Reid (liderul grupului democrat din Senatul SUA), şi un republican - Peter King.

"Oficiali politici de rang înalt" din Austria, Bulgaria, Republica Cipru, Cehia, Finlanda, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Spania şi Suedia sunt aşteptaţi la evenimente, precizează Fundaţia Lantos, fără a da numele invitaţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici