Iuşcenko va efectua o vizită la Chişinău, unde va discuta despre conflictul transnistrean

Soluţionarea conflictului transnistrean şi relaţiile bilaterale dintre R. Moldova şi Ucraina vor fi problemele abordate cu ocazia vizitei preşedintelui ucrainean Viktor Iuşcenko la Chişinău, a anunţat joi adjunctul şefului Secretariatului liderului ucrainean, Aleksandr Cealii, citat de BASA-press.

4 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko va efectua o vizită la Chişinău, unde va discuta despre conflictul transnistrean

Iuşcenko va efectua o vizită la Chişinău, unde va discuta despre conflictul transnistrean

Potrivit sursei citate, obiectivul-cheie al acestei vizite este soluţionarea tuturor conflictelor existente în relaţiile bilaterale. "Lista acestor probleme este revizuită de grupuri de specialişti care lucrează în diferite formate", a declarat Cealii.

El a adăugat că aceste grupuri de lucru vor identifica soluţii reale pentru soluţionarea problemelor. Iuşcenko va efectua o vizită la Chişinău pentru pentru a semna o serie de acorduri bilaterale.

"Vizita în Republica Moldova va avea un caracter special, deoarece Chişinăul constituie o provocare strategică pentru Ucraina. Toată lumea ştie cât de sensibilă este astăzi problema transnistreană", a declarat Aleksandr Cealii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici