Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, îşi anulează nunta pe fondul noilor restricţii Omicron

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Arden, şi-a anulat nunta, în timp ce naţiunea impune noi restricţii pentru a încetini răspândirea în comunitate a variantei COVID-19 Omicron, anunţă Reuters.

704 afișări
Imaginea articolului Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, îşi anulează nunta pe fondul noilor restricţii Omicron

Noua Zeelandă va impune purtarea măştii şi va limita adunările începând de duminică la miezul nopţii, după ce un grup de nouă cazuri de COVID-19 Omicron au demonstrat o răspândire comunitară. O familie s-a întors cu avionul la Nelson, în Insula de Sud, după ce a participat la o nuntă şi la alte evenimente în Auckland, în Insula de Nord. Familia şi o însoţitoare de zbor au fost testate pozitiv.

"Nunta mea nu va avea loc", a declarat Arden reporterilor, adăugând că îi pare rău pentru oricine este prins într-un scenariu similar. Ardern nu a dezvăluit data nunţii sale, dar se zvonea că aceasta era iminentă.

Întrebată de reporteri cum se simte în legătură cu anularea nunţii sale cu partenerul său de lungă durată şi prezentator de emisiuni de pescuit Clarke Gayford, Ardern a răspuns: "Aşa e viaţa".

Ea a adăugat: "Nu sunt cu nimic diferită de, îndrăznesc să o spun, mii de alţi neozeelandezi care au avut efecte mult mai devastatoare resimţite de pandemie, cel mai sfâşietor dintre acestea fiind imposibilitatea de a fi alături de o persoană iubită uneori, atunci când aceasta este grav bolnavă. Acest lucru va depăşi cu mult, cu mult, orice tristeţe pe care o voi trăi."

Frontierele Noii Zeelande au fost închise pentru străini începând cu martie 2020. Guvernul a amânat planurile pentru o redeschidere treptată de la jumătatea lunii ianuarie până la sfârşitul lunii februarie, din cauza îngrijorării legate de răspândirea Omicron.

Aproximativ 94% din populaţia Noii Zeelande cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată, iar aproximativ 56% dintre cei eligibili au făcut vaccinuri de rapel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici