Jacques Chirac, şantajat de foşti colaboratori în dosarul posturilor fictive - presă

Patru foşti directori de cabinet ai lui Jacques Chirac din perioada când era primar al Parisului ameninţă că vor dezvălui alte afaceri în care a fost implicat, dacă nu cooperează cu judecătoarea care instrumentează dosarul angajărilor fictive, relatează Le Nouvel Observateur în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Jacques Chirac, şantajat de foşti colaboratori în dosarul posturilor fictive - presă

Jacques Chirac, şantajat de foşti colaboratori în dosarul posturilor fictive - presă

Potrivit publicaţiei, care citează săptămânalul Canard Enchaine, Jacques Chirac (primar în perioada 1977-1995) este şantajat de Robert Pandraud, Daniel Naftalski, Michel Roussin şi Remy Chardon, care sunt acuzaţi într-un dosar referitor la înfiinţarea a 21 de posturi fictive, plătite ilegal din fondurile instituţiei. Scopul lor este să le fie reabilitată imaginea.

"Aceştia i-au transmis un mesaj: «dacă nu vă asumaţi responsabilitatea în faţa judecătorului, vom spune tot despre tot. Şi nu numai despre posturile fictive»", a mărturisit avocatul unuia dintre inculpaţi.

Potrivit sursei citate, este vorba despre scandalul finanţărilor ilegale în care ar fi implicat fostul preşedinte al Franţei. Iniţiatorul acestui plan este, după cum explică săptămânalul, Michel Roussin, inculpat în mai multe cazuri şi condamnat în dosarul liceelor din regiunea Ile-de-France.

Într-o scrisoare adresată la 7 noiembrie judecătoarei Xaviere Simeoni, care se ocupă de caz, cei patru foşti directori de cabinet, dar şi Bernard Bled, fostul om de încredere al lui Jacques Chirac în timpul când era primar, îl acuză în mod direct pe fostul preşedinte al Franţei. "Ne temem că ne abandonează în faţa judecătorului, am preferat să punem bazele" apărării noastre, se justifică Robert Pandraud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici