Janet Yellen vrea intensificarea rezilienţei economice şi oprirea "practicilor incorecte" ale Chinei

Secretarul Trezoreriei din SUA, Janet Yellen, intenţionează să pledeze pentru intensificarea coordonării cu naţiunile aliate în sensul consolidării reţelelor de aprovizionare, dar şi pentru contracararea inflaţiei şi blocarea "practicilor comerciale incorecte" ale Chinei, informează agenţia Reuters.

869 afișări
Imaginea articolului Janet Yellen vrea intensificarea rezilienţei economice şi oprirea "practicilor incorecte" ale Chinei

Sursa foto: Profimedia

Janet Yellen va prezenta marţi aceste obiective la o conferinţă internaţională organizată la Seul, în Coreea de Sud, potrivit Departamentului american al Trezoreriei.

"Nu putem să le permitem unor state precum China să îşi folosească poziţia dominantă pe pieţele materiilor prime, tehnologiilor şi produselor pentru a perturba economiile noastre şi a exercita presiuni politice nedorite", va afirma Janet Yellen în discurs, potrivit Departamentului Trezoreriei de la Washington.

În acest context, Janet Yallen va propune ca Statele Unite şi naţiuni aliate, precum Coreea de Sud, să intensifice cooperarea, să consolideze rezilienţa economică şi să diversifice sursele de aprovizionare cu resurse pentru a se baza mai mult pe parteneri comerciali de încredere.

Janet Yellen consideră că măsurile de reducere a riscurilor şi de consolidare a rezilienţei vor facilita productivitatea, vor stimula creşterea economică şi integrarea şi vor contribui la evitarea creşterii preţurilor atât în Statele Unite, cât şi în Coreea de Sud.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici