Japonia condamnă retragerea Rusiei de la negocierile pentru tratatul de pace

Japonia a criticat marţi decizia Rusiei de a se retrage din discuţiile bilaterale privind tratatul de pace şi de a suspenda proiectele economice comune legate de insulele aflate într-o dispută. scrie BBC.

4053 afișări
Imaginea articolului Japonia condamnă retragerea Rusiei de la negocierile pentru tratatul de pace

Japonia condamnă retragerea Rusiei de la negocierile pentru tratatul de pace

Rusia şi Japonia încă nu au pus capăt în mod oficial ostilităţilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial din cauza impasului privind insulele situate în largul insulei japoneze Hokkaido. Acestea sunt cunoscute în Rusia sub numele de Kurile, iar în Japonia sub numele de Teritoriile nordice.

Decizia Moscovei de a se retrage din discuţii vine ca represalii la sancţiunile impuse de Tokyo din cauza invaziei în Ucraina.

Insulele au fost confiscate de Uniunea Sovietică la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, iar Rusia susţine că achiziţia a fost la fel de echitabilă ca orice schimbare internaţională de graniţe după război. Japonia a contestat acest lucru.

"Această întreagă situaţie a fost creată de invazia Rusiei în Ucraina, iar răspunsul Rusiei de a împinge acest lucru asupra relaţiilor dintre Japonia şi Rusia este extrem de nedrept şi complet inacceptabil", a declarat premierul japonez Fumio Kishida.

Japonia a impus sancţiuni împotriva a 76 de persoane fizice ruse, şapte bănci şi alte 12 organisme, inclusiv oficiali din domeniul apărării şi exportatorul de arme de stat Rosoboronexport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici