Japonia: Operaţiuni ample de salvare în zonele afectate de cutremure. Bilanţul deceselor a ajuns la 64

Operaţiuni ample de salvare se desfăşoară în regiunea din Japonia afectată de cutremure. Cel puţin 64 de oameni au murit după cutremurul produs în prima zi a anului.

409 afișări
Imaginea articolului Japonia: Operaţiuni ample de salvare în zonele afectate de cutremure. Bilanţul deceselor a ajuns la 64

Japonia: Operaţiuni ample de salvare în zonele afectate de cutremure. Bilanţul deceselor a ajuns la 64

Prim-ministrul Fumio Kishida a declarat că serviciile de urgenţă au fost implicate într-o „cursă contra cronometru” pentru a salva supravieţuitorii.

„Am primit o mulţime de informaţii despre oameni care au nevoie de salvare şi sunt oameni care aşteaptă ajutor", a declarat Kishida, potrivit BBC.

El a mai spus că aproximativ 3.000 de salvatori încearcă să ajungă în anumite părţi ale peninsulei Noto. Cercetarea făcută cu elicopterul a arătat multe incendii şi daune importante la clădiri şi la elementele de infrastructură. Oraşul Wajima, în vârful nordic al regiunii Noto, a fost izolat de rutele terestre.

În oraşul de coastă Suzu din prefectura Ishikawa, aproximativ 90% din case au fost „complet sau aproape complet distruse”, a declarat primarul Masushiro Izumiya pentru Kyodo.

Armata japoneză a împărţit provizii, inclusiv alimente, apă şi pături pentru cei care au fost nevoiţi să-şi părăsească casele. Guvernul a anunţat că 57.360 de persoane au fost evacuate. Zeci de mii de mese sunt livrate în regiunea afectată.

Epicentrul cutremurului de 7,6 a fost peninsula Noto, în centrul Japoniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici