Japonia: Peste 5.000 de oameni, izolaţi în urma ploilor torenţiale

Peste 5.000 de persoane erau încă izolate, duminică, în sud-vestul Japoniei, din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale, soldate cu cel puţin 24 de morţi, în timp ce meteorologii aşteptau noi precipitaţii.

119 afișări
Imaginea articolului Japonia: Peste 5.000 de oameni, izolaţi în urma ploilor torenţiale

Japonia: Peste 5.000 de oameni, izolaţi în urma ploilor torenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elicoptere militare le aduc alimente, apă şi medicamente locuitorilor din zonele montane din Yame (prefectura Fukuoka), în nordul Kyushu, insulă din sudul arhipelagului, potrivit imaginilor televizate.

Sătenii în vârstă şi bolnavi au fost transportaţi cu elicopterele la spital, au precizat autorităţile. O persoană a murit, au adăugat ele.

Circa 5.500 de persoane sunt izolate de sâmbătă seara, drumurile care făceau legătura cu satele lor fiind impracticabile de alunecările de teren şi căderi de copaci, din cauza ploilor torenţiale care afectează zona de miercuri. Aprovizionarea cu apă a fost, de asemenea, întreruptă.

"Vom continua să trimitem raţii de supravieţuire locuitorilor deoarece nu ştim pentru moment când vom putea ajunge la faţa locului", a declarat Kayo Shinohara, purtător de cuvânt al oraşului Yame.

Echipele de curăţare au reluat operaţiunile duminică dimineaţă în toate zonele afectate de ploi.

Douăzeci şi patru de persone au murit în urma inundaţiilor sau alunecărilor de teren şi mai multe persoane au fost date dispărute, au anunţat autorităţile.

Imaginile difuzate de televiziunea publică japoneză NHK înfăţişau buldozere care curăţau străzile, ridicând arborii căzuţi şi molozul, în timp ce locuitorii scoteau noroiul din case.

Autorităţile au ridicat duminică apelul de evacuare adresat cu o zi înainte unui număr de 400.000 de locuitori, anunţă NHK. Acesta vizează în prezent doar 3.600 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici